OM Mommy

Anyaság - Jóga - Harmónia

Amikor gyökereink mélyen vannak, nincs az a vihar, ami kibillent

2024. április 22. 20:21 - Om Mommy

A Föld napja kapcsán az volt az első gondolatom, hogy mennyit ad nekem a természet és milyen hatalmas energiával tudja megtölteni a testem, lelkem egy-egy nehezebb napon. Szerencsések vagyunk, mert Veresegyházon ahol élünk csodálatos természeti adottságok vannak, így könnyű akár a hétköznapokban is kiszaladni a tóhoz vagy az erdőbe egy kis energiatöbbletért.

Ilyenkor annak érdekében, hogy minél jobban kapcsolódjak az anyatermészet éltető forrásához a Vriksászanát azaz a Fa pózt szoktam gyakorolni.

Energetikailag harmonizálja az első csakránkat, a gyökér csakrát, ami a gerincoszlop aljánál, a keresztcsont és a farkcsont között helyezkedik el. A muládhara csakra szilárd talajt ad a lábunk alá, amelyre felépíthetjük életünket. Terveink végrehajtásához erőt kölcsönöz, az anyagi biztonság, családalapítás megteremtését erősíti.

Tudati szinten segít koncentrálni, kiegyensúlyozni az elmét és rendezni a gondolatainkat, hogy tiszta legyen a tudatunk. A nyugalom és higgadtság megőrzése fontos az egész várandósság ideje alatt, amit lássuk be nehéz betartani. Nemrégiben ellátogattam Dr. Anurag Pandley ájurvéda professzorhoz, aki a konzultáción azt ismertette velem, hogy egy percig tartó stressz állapot az Édesanyában, a pocakunkban növekvő babánkra tízszeresen hat, tehát neki egy tíz percig tartó intervallumot jelent, aminek hatásai kisgyermek korban jelenhetnek meg. Ezért fontos a jógagyakorlás és a meditáció, hogy ezt a nyugalmi állapotot minél hosszabb ideig tudjuk fenntartani.

Testi szinten a mozgás szervrendszerére hat: erősíti a combot, térdet, bokát valamint a far izmait. Segít a bokasüllyedést megszüntetni és javítja a tartásunkat. A szívet erősíti, fokozza a vérkeringést és javítja az egyensúlyérzékünket, ami igencsak fejlesztésre szorul főleg az utolsó trimeszterben.

A póz egyenletes, mély és áramló lélegzetvétellel való kitartásában érezhetjük az összes jótékony hatást, amit alkalmazni tudunk a várandósság különböző szakaszaiban, legfőképp a szülés előtti hetekben, amikor kételyek fognak el minket, hogyan hogyan leszünk túl rajta. A rendszeres gyakorlás ilyen esetekben emlékezteti elménket, a földanyával megerősített kapcsolatunkra és arra a képességünkre, hogy harmóniában vagyunk a föld erejével.

Ennek köszönhetően leszünk képesek bármire ás válunk igazi OM Mommy-vá.

 

 

 

 

 

 

434106936_1452339118710544_5285197326989913485_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ommommy.blog.hu/api/trackback/id/tr1718387499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása